Smag og Æstetik
Rucola mikrogrønt er en skøn tilføjelse til enhver ret, der kræver en smule bitterhed og friskhed. Disse små planter, er kraftigt lysegrønne, de bliver kun et par centimeter høje og pakker en kraftfuld smag.
Du får den samme kraftige smag som i et helt rucolablad, men i et mikro-format. Det er en kæmpe fordel i forhold til at det er nemmere at dosere hvor meget bitterhed man ønsker i sin ret.
Denne rucola er desuden helt aldeles genial på tapes, fisk, i salater, wraps og oven på pizza.
I vores eget hjem, benytter vi den utroligt meget oven på hjemmelavet pizza.
Tekstur
Rucola i mikrogrøntsformat er meget fin og delikat og tilføjer mest af alt, friskhed og lidt crunch.
Denne type er en af de mindste mikrogrøntstyper jeg producerer. Men hvad den ikke har i størrelse og tekstur, gør den i den grad op for, i smag.
Dyrkning af Rucola
Rucola mikrogrønt er en relativt langsomt voksende type i forhold til dens størrelse.
Det tager små 10 dage fra såning til høst, hvilket er relativt lang tid, sammenlignet med radiseskud, som tager 7 dage og er dobbelt så store i vækst.
Oprindelse
Rucola, også kendt som rucolasalat, har sine rødder i Middelhavsområdet og er blevet dyrket og brugt i kulinariske sammenhænge i århundreder. Oprindeligt var den vildtvoksende rucola en almindelig del af kosten for folk i regionen, hvor dens karakteristiske smag og næringsrige egenskaber blev værdsat.
I dag dyrkes rucola på verdensplan og er tilgængelig i mange supermarkeder og på landmændsmarkeder året rundt. Den anvendes på forskellige måder i køkkenet, både i rå og tilberedte retter.
Rucola bruges også til at lave pesto. Ved at erstatte basilikum med rucola i din foretrukne pesto-opskrift får du en unik og velsmagende variant, med en hel masse kant og kraft som kan pifte dine retter op.